Mi történik a nagy napon?

Szülésfelkészítő

Hamarosan elérkezik a nap, amikor megölelheted a kisbabádat!

Szeretnél mindent megtudni a szülésről, és mindezt az otthonod kényelméből? Akkor engedd, hogy tapasztalt szakértőink kézen fogjanak, és együtt bejárjátok a szülés különleges és izgalmas birodalmát – egészen az első kontrakcióktól az aranyórákig.

Akitől tanulhatsz

Dr. Farkas Eszter

Szülész-nőgyógyász, szoptatási szaktanácsadó

2012-ben végeztem a Debreceni Egyetemen általános orvosként, majd a debreceni Kenézy Gyula Kórházban töltöttem a szakképzésem éveit. Már az egyetemi felvételikor szülész-nőgyógyásznak készültem. Elvégeztem a SOTE szoptatási szaktanácsadói képzését

2019 óta Budapesten végzem a munkámat, a szüléseket a Róbert Magánkórházban kísérem. Itt sok lehetőségem és eszközöm van arra, hogy úgy kísérjem a szülő anyákat, ahogy arra a szakmaválasztásomkor vágytam: éberen felügyelve, de minél inkább az ő szükségleteikhez igazítva; a folyamatba csak akkor belenyúlva, amikor valamilyen probléma adódik.

Ezekben a Momzee-kurzusokban találkozhatsz velem:

  • A szüléshez vezető út
  • Szülésfelkészítő
  • VBAC – természetes szülés császármetszés után

Ferenczi Beáta

Pszichológus, családterapeuta, dúla

1991-ben végeztem pszichológia szakon Debrecenben. Hat év egyetemi tanítás után gyermekekkel és családokkal foglalkozó pszichológus lettem. Előbb családterapeuta, majd klinikai gyermek szakpszichológusi címet szereztem.

Transzperszonális terapeuta képzésen vettem részt és elsajátítottam a haptonómia szemléletét, módszertanát is.

Három csodás lányom születése által még autodidakta módon szívtam magamba a tudnivalókat a várandóssággal, a szüléssel és a szoptatással kapcsolatban, egyre inkább érezve azt, hogy ez az a terület, amivel elmélyülten szeretnék foglalkozni. 

Találkozom anyaságra vágyó nőkkel, párokkal, várandós kismamákkal és szülésre készülődő párokkal egyaránt. A hozzám forduló gyerekekkel és szüleikkel folytatott munkában hangsúlyozottan foglalkozom a magzati időszak és a születés történéseivel, élményeivel.

Ezekben a Momzee-kurzusokban találkozhatsz velem:

  • Várandósság és relaxáció
  • Szülésfelkészítő
  • Gyermekágy

Görbicz Adria

Bába

Bába vagyok, a Bábakalács Születésház Kft. alapítója és felelős személye, a női lét kiemelt eseményeinek kísérője, szexuális életre, családi életre nevelés foglalkozások tartója, szüléssel kapcsolatos cikkek írója.

1999-ben találkoztam az otthonszüléssel, amikor első gyermekemmel voltam várandós. Akkor még nem tudtam pontosan mit szeretnék, csak hogy szeretném elkerülni a futószalag ellátást, vízben szeretném világra hozni a babámat és szeretném, hogy őt minél kevesebb rossz érje születésekor. 

Akkor egyetlen kórházban sem tudták ezt nekem garantálni. Így végül már az első gyerekem is otthon született. A felkészüléskor kapott információk, a nehéz munkával járó, de csodálatos, megerősítő szülés, megváltoztatta az egész életemet. Éreztem, amit ott az egész kis családom kapott, azt nekem is tovább kell adnom másoknak.

Ezért továbbra is a szülések mellett maradtam először dúlaként, aztán 2005-ben a Debreceni Egyetem Főiskolai Karán szereztem szülésznői képesítést. 2011 óta, amióta Magyarországon is rendelet szabályozza és teljesen legális az otthonszülés, saját bába cégem van, amiben a szülésfelkészítőtől a gyermekágyas időszak végéig kísérem a családokat.

Ezekben a Momzee-kurzusokban találkozhatsz velem:

  • Szülésfelkészítő
  • Gyermekágy

Kucséberné Farkas Mirtill

Szülésfelkészítő és szüléskísérő dúla

Kucséberné Farkas Mirtill vagyok, három gyermek anyukája, szülésfelkészítő és szüléskísérő dúla, kismama és babás jóga oktató, szülésznő hallgató.

A szülés, születés csodáját a saját anyaság hozta az életembe. Két kislányom világrajövetele és cseperedése során éreztem a meghívást, hogy a családok támasza legyek már a kezdetektől, a babavárás és szülővé válás kihívásaitól. 

Békés Emőke kétéves dúlaképzését végeztem el 2015-17 között és műhelyében jelenleg is aktív tag vagyok. 2018 óta kísérek aktívan szüléseket Budapesten, állami és magánkórházakban, valamint bábák mellett otthonszüléseket. 

Hogy az alapvető szoptatási kérdésekben szakavatottan tudjam segíteni a felém forduló családokat, önkéntes szoptatási segítő képzést végeztem. 2019-ben kismama és baba-mama jógaoktatói végzettséget szereztem a Sarasvati Alapítványnál. Számomra a kismama jóga csodásan kiegészíti a szülésfelkészítést, mert a testet és a lelket is ugyanúgy támogatja, ápolja és feltölti. 

2022 szeptemberétől a Semmelweis Egyetem szülésznő szakos hallgatója vagyok, mert úgy érzem a dúlaság még nem a végállomás az életemben. 

Széles körű tapasztalataimmal segítelek Titeket kiigazodni a jelenlegi egészségügyi rendszer működésében, a lehetőségeitek feltérképezésében és az erőforrásaitok megtalálásában és megerősítésében. 

Ezekben a Momzee-kurzusokban találkozhatsz velem:

  • Szülésfelkészítő
  • VBAC – természetes szülés császármetszés után

Biztos kezekben, biztos segítség

NEKED SZÓL A KURZUS, HA...

Tudj meg mindent a szülésről!

EBBEN A KURZUSBAN...

várandós nő egy nappaliban, fitball labdán ül

A kurzus tartalma

MIT KAPSZ A KURZUSBAN

Miről lesz szó a kurzusban?

A KURZUS FELÉPÍTÉSE

1. MODUL:

Család születik – 
a családbarát és apás szülés

2. MODUL:

Hogyan készülhetsz
a szülésedre? 

3. MODUL:

A szülés megindulása –
a vajúdás kezdetének jelei

4. MODUL:

A szülés folyamata
dúlai szemmel

5. MODUL:

A szülés folyamata és
a lehetséges beavatkozások

6. MODUL:

A császármetszés

7. MODUL:

A szülési fájdalomról – 
hogyan lehet csillapítani? 

8. MODUL:

Miért fontos a szülés
és a születés minősége? 

Kíváncsi vagy, mire számíthatsz?

Nézz bele a kurzusba!

szakerto-ikon

Elismert szakértőktől
tanulhatsz

A saját tempódban
haladhatsz

Extra letölthető
segédleteket adunk

Mit kapsz még?

A VIDEÓKURZUS MELLETT BÓNUSZ ANYAGOKKAL IS MEGAJÁNDÉKOZUNK!

15 letölthető, a kurzushoz kapcsolódó segédlet, köztük:

Szeretnél még többet tudni?

EZT A KURZUST CSOMAGBAN IS VÁLASZTHATOD

Önálló kurzus

39.900 Ft

Csomagajánlat

„Szülésfelkészítő komplex” csomagban:

most 59.900 Ft-ért

79 700 Ft helyett

39 900 Ft

most 59 900 Ft-ért

79 700 Ft helyett