Indul a Momzee ingyenes webinar-sorozata, az Úton Veled. Tarts velünk! Érdekel ›

Akik végigkísérnek az úton

Ismerd meg szakértőinket!

Tapasztalt szakértőink segítenek a szülővé válás útján

Mi a Momzee-nál hiszünk abban, hogy a születésünk és gyermekkori tapasztalataink meghatározó hatással bírnak egész későbbi életünkre.

Hiszünk benned!

Küldetésünk

Célunk, hogy hiteles forrásként támogassuk a hozzánk forduló szülőket, családokat a gyermekneveléssel kapcsolatos szülői kihívások megválaszolásában.

Szakértő partnereinkkel való együttműködésünk során tematikus online szülői kurzusokkal segítünk, hogy magabiztosabb szülővé válj, és kiegyensúlyozott, boldog gyermekeket nevelj.

Elismert szakemberek segítenek az úton

Szakértőink

Ádám Judit

Dietetikus, perinatális szaktanácsadó, táplálkozástudományi szakember-jelölt

Szakmai pályafutásomat tíz éve, a Semmelweis Gyermekklinikáján kezdtem dietetikusként. Később saját gyermekeim születése indított el azon az úton, hogy a családokat más szempontból is támogassam.

Az ELTE-PPK-n és a SE-MATÉ-n tanultam tovább, bővítve tudásomat a szülés körüli konzultációk, valamint a táplálkozástudomány terén.
Magánpraxisomban a családtervezés, a várandósság, a szoptatás, a hozzátáplálás és a gyermekkor kapcsán is fordulhatsz hozzám kérdéseiddel, mind a táplálkozás és életmód, mind a lelki egészség témájával.
Szemléletemben az empátia és a bizonyítékon alapuló egészségügyi ellátás találkozik. Tudom és tapasztaltam, hogy a gyermekvállalás nem csak felhőtlen öröm, hanem egy másik érzést is hoz: bizonytalanságot. Célom, hogy megerősítselek szülői kompetenciádban és segítsek neked eligazodni a rengeteg információ között, így megtalálva a számotokra legjobb megoldásokat.

Itt találkozhatsz velem:

 • Momzee Nap

Balogh Andrea

Konduktor-tanító, óvodapedagógus

Hivatásom talán már óvodás korom óta bennem motoszkál, ugyanis édesanyám mellett – aki óvodapedagógusként dolgozott – rengeteget voltam gyermekek között. Vele tapasztaltam meg, hogy egy pedagógus igazán szeretetteljes közegben tudja szakmai munkáját végezni.

Tanulmányaimat a Semmelweis és a Károli Gáspár Református Egyetemen folytattam konduktor és óvodapedagógus szakon valamint jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen Baba – Mama kapcsolat diagnosztikai képzésen hallgatok. 

Konduktori tanulmányaim ideje alatt külföldön német, holland és olasz nyelvterületen volt szerencsém magán és állami intézményekben szakmai tapasztalatot szerezni, a korai fejlesztés és a rehabilitáció területén.

Jelenleg a budapesti HoliPlace Fejlesztőkuckó vezetője vagyok. A HoliPlace egy fejlesztőkuckó, ahol célunk a családok teljes körű megismerése, partneri-bizalmi kapcsolat kialakítása. 

Ezekben a Momzee-kurzusokban találkozhatsz velem:

 • Az első év fejlődése

Dr. Balogh Eszter

Munkajogász, hordozási tanácsadó,
mosható pelenka és BLW tanácsadó,
dúla, baba-mama jógaoktató

Eredeti szakmám szerint munkajogász vagyok, szakterületem különösen a kismamák, szülők jogai, munkába való visszatérés és munkaviszony megszüntetés területei.

Az első kisfiammal megélt élmények és az iránymutatásért, segítségért hozzám forduló anyák indítottak el az úton és lettem hordozási és BLW (baby-led weaning, magyarul „igény szerinti falatkás hozzátáplálás”) tanácsadó, majd második kisfiam születése után végeztem el a dúla, és a kismama és babás, gyerek, majd női jóga oktatói képzéseket.
Dúlaként a várandósság tudatos megélésében, a szülésre és gyermekágyra való felkészülésben segítem a hozzám forduló párokat, különös szakterületem a medencevégű (azaz „faros”) babák (magam is 3 faros kisfiú anyukája vagyok) és a befordítási módszerek, technikák ismertetése.
Szívügyem a nőiségünk megélése a modern korban, hogy harmóniában legyünk önmagunkkal és a világban elfoglalt helyünkkel, a gyermekvállalásra, anyaságra való készülés, majd a harmonikus anyaság és párkapcsolat megélése, ebben segítem és támogatom a hozzám fordulókat, emiatt is kezdtem el 2020-ban a pszichológia szakot, hogy később pszichológusként a lelki oldalról is pluszban segíthessek.

Itt találkozhatsz velem:

 • Momzee Nap

B. Szirtes Dóra

Óvodapedagógus,
Montessori pedagógus

Óvodapedagógusként végeztem, majd gyermekeim születéséig közel 10 évig dolgoztam szakmámban. Már szülőként mélyültem el a kapcsolódó elvű módszerekben és végeztem számtalan képzést e téren (Kapcsolódó Nevelés, Pozitív Fegyelmezés, Erőszakmentes Kommunikáció, Kötődő nevelés), köztük Montessori pedagógusi képesítést is szereztem.

Mindeközben rájöttem, hogy egyik módszer sem rólam vagy a gyermekemről szól! Nincs mindenkire alkalmazható recept! Van viszont szemlélet, irányelv, ami lehet közös, ami mentén döntéseket hozhatok és megtanít kihámozni a NEKEM legmegfelelőbb megoldásokat. Mert mindenkinél más válik be!
Azon dolgozom, hogy megmutassam neked a lehetőségeket, megoldókulcsokat, szakkönyvekben olvasott módszereket a gyakorlatban, életszerűen, hogy kiválogathasd a nektek legmegfelelőbbeket. Munkám során 0-6 éves kor közötti gyermekeket és szüleiket támogatom, kísérem nevelési útjukon.

Itt találkozhatsz velem:

 • Momzee Nap

Butkáné Kis Regina

Babahordozási szakértő, tanácsadó

Két gyermek édesanyja vagyok, akik motiváltak és saját hordozási tapasztalattal láttak el. Két nyűgös, többemberes babám volt, így az az út, amit velük bejártam, megmutatta, hogy erre a segítségre nem csak nekem van szükségem, hanem sok-sok családnak, gondozónak is.

Szakmai fejlődésem 2013-ban kezdődött: ekkor lettem babahordozási tanácsadó. Azóta számtalan családdal és élethelyzettel ismerkedtem meg, széleskörű tapasztalatokat szerezve a babahordozásról. Közben továbbképzésekre, kurzusokra jártam, hogy bővítsem a tudásom. 

Babahordozási szakértőként az a célom, hogy a családok mindennapjai nyugodtabbá váljanak a babahordozás és a testközelség által.  

A mindennapjaim során találkozom a hordozni vágyó szülőkkel, ahol az ő igényeikre szabva találjuk meg a hozzájuk illő megoldást, hogy a kisbabájukkal minél gyorsabban egymásra hangolódhassanak, és kiegyensúlyozott kisbabás kort élhessenek meg. 

Ezekben a Momzee-kurzusokban találkozhatsz velem:

 • Hordozás

Csernitzky Laura Csilla

Pszichológus

Pszichológiai tanulmányaim alatt kerültem a születés-szülés témakörének közelébe: magával ragadott ez téma, így először elvégeztem a SASOK (Szuggesztiók a Szomatikus Orvoslásban) képzést, majd dúlának tanultam. Klinikai pszichológia mesterképzésemet Hollandiában végeztem, belelátva az ottani szülészeti és gyereknevelési kultúrába.

Mindeközben láttam magam körül, hogy mennyire hézagos erről az időszakról a tudásunk: bízom benne, hogy online kurzusaink segítik majd, hogy minél több család informáltan, és ezáltal magabiztosabban léphessen be új életszakaszukba. A Momzee-nap házigazdájaként nagy öröm számomra, hogy szakértőink értékes tudása egyre több emberhez juthat el.
Óvodás fiammal magam is átélhetem ennek az időszaknak a kalandjait, kihívásait, illetve személyiségformáló hatását.

Itt találkozhatsz velem:

 • Momzee Nap

Dr. Döngölő Flóra

Gyermekfogszakorvos

2017-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán. A szakorvosképzésemhez szükséges gyakorlati időt a SE Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézetében töltöttem, ahol a mai napig is dolgozom.

A páciensek ellátásán kívül részt veszek fogorvostan-hallgatók oktatásában is. Az egyetemi munkám mellett egy kifejezetten gyermekellátásra szakosodott magánrendelő csapatát is erősítem. A gyermekek fogászati ellátásán kívül nagyon fontosnak tartom a szülők és gyermekek egészségnevelését és a fogászati megelőző tevékenységet. Tudásomat folyamatosan fejlesztem továbbképzéseken és szakirodalom olvasásával.

Itt találkozhatsz velem:

 • Momzee Nap

Dr. Farkas Eszter

Szülész-nőgyógyász szakorvos,
IBCLC laktációs szaktanácsadó

2012-ben végeztem a Debreceni Egyetemen általános orvosként, majd a debreceni Kenézy Gyula Kórházban töltöttem a szakképzésem éveit. Már az egyetemi felvételikor szülész-nőgyógyásznak készültem. Elvégeztem a SOTE szoptatási szaktanácsadói képzését.

2019 óta Budapesten végzem a munkámat, a szüléseket a Róbert Magánkórházban kísérem. Itt sok lehetőségem és eszközöm van arra, hogy úgy kísérjem a szülő anyákat, ahogy arra a szakmaválasztásomkor vágytam: éberen felügyelve, de minél inkább az ő szükségleteikhez igazítva; a folyamatba csak akkor belenyúlva, amikor valamilyen probléma adódik.

Ezekben a Momzee-kurzusokban találkozhatsz velem:

 • A szüléshez vezető út
 • Szülésfelkészítő
 • VBAC – természetes szülés császármetszés után

Ferenczi Beáta

Pszichológus, családterapeuta, dúla

1991-ben végeztem pszichológia szakon Debrecenben. Hat év egyetemi tanítás után gyermekekkel és családokkal foglalkozó pszichológus lettem. Előbb családterapeuta, majd klinikai gyermek szakpszichológusi címet szereztem.

Transzperszonális terapeuta képzésen vettem részt és elsajátítottam a haptonómia szemléletét, módszertanát is.

Három csodás lányom születése által még autodidakta módon szívtam magamba a tudnivalókat a várandóssággal, a szüléssel és a szoptatással kapcsolatban, egyre inkább érezve azt, hogy ez az a terület, amivel elmélyülten szeretnék foglalkozni. 

Találkozom anyaságra vágyó nőkkel, párokkal, várandós kismamákkal és szülésre készülődő párokkal egyaránt. A hozzám forduló gyerekekkel és szüleikkel folytatott munkában hangsúlyozottan foglalkozom a magzati időszak és a születés történéseivel, élményeivel.

Ezekben a Momzee-kurzusokban találkozhatsz velem:

 • Várandósság és relaxáció
 • Szülésfelkészítő
 • Gyermekágy

Görbicz Adria

Bába

Bába vagyok, a Bábakalács Születésház Kft. alapítója és felelős személye, a női lét kiemelt eseményeinek kísérője, szexuális életre, családi életre nevelés foglalkozások tartója, szüléssel kapcsolatos cikkek írója.

1999-ben találkoztam az otthonszüléssel, amikor első gyermekemmel voltam várandós. Akkor még nem tudtam pontosan mit szeretnék, csak hogy szeretném elkerülni a futószalag ellátást, vízben szeretném világra hozni a babámat és szeretném, hogy őt minél kevesebb rossz érje születésekor. 

Akkor egyetlen kórházban sem tudták ezt nekem garantálni. Így végül már az első gyerekem is otthon született. A felkészüléskor kapott információk, a nehéz munkával járó, de csodálatos, megerősítő szülés, megváltoztatta az egész életemet. Éreztem, amit ott az egész kis családom kapott, azt nekem is tovább kell adnom másoknak.

Ezért továbbra is a szülések mellett maradtam először dúlaként, aztán 2005-ben a Debreceni Egyetem Főiskolai Karán szereztem szülésznői képesítést. 2011 óta, amióta Magyarországon is rendelet szabályozza és teljesen legális az otthonszülés, saját bába cégem van, amiben a szülésfelkészítőtől a gyermekágyas időszak végéig kísérem a családokat.

Ezekben a Momzee-kurzusokban találkozhatsz velem:

 • Szülésfelkészítő
 • Gyermekágy
dr-hejja-nagy-kata

Dr. Héjja-Nagy Katalin

Pszichológus, perinatális szaktanácsadó, tanár

2000-ben végeztem a Debreceni Egyetemen pszichológia, tanár és angol szakfordító szakon. Ezután ugyanitt doktoráltam 2004-ben, a zenehallgatás szubjektív élménye volt a kutatási témám. Az Eszterházy Károly Főiskolán (később Egyetemen) tanítottam 2018-ig, 2018-tól ismét a Debreceni Egyetem oktatója vagyok.

A pszichológia módszertanából autogén tréning, hipnózis, pszichodráma, majd a sématerápia módszerében képződtem. Közben két fiam született, a várandósság és szülés saját élménye, a többi édesanyával való beszélgetések, és az ezen a területen való tennivalók miatt ekkor biztos lettem abban, hogy pszichológusként ezzel a különleges időszakkal szeretnék leginkább foglalkozni. A szülés körüli életidőről való mélyebb szaktudás vágya ösztönzött a perinatális szaktanácsadó képzés elvégzésére 2012-2014 között.

Leginkább a babára várás nehézségeivel, várandós édesanyák szülésre való felkészítésével, szülésélmény feldolgozással, szoptatási és egyéb koragyerekkori nehézségekkel foglalkozom a gyakorlatban. A kutatásban pedig a szülés élményének összetevőit és a korai kötődés meghatározóit vizsgálom.

Ezekben a Momzee-kurzusokban találkozhatsz velem:

 • Várandósság és relaxáció
 • A szüléshez vezető út
 • Gyermekágy

Dr. Körözsi-Tóth Ágnes

Csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos, IBCLC laktációs szaktanácsadó

2006-ban végeztem a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Általános Orvosi szakán. Másfél évvel később elköteleztem magam az újszülöttek mellett, így 2011-ben csecsemő- és gyermekszakorvos lettem.

Már az ehhez szükséges gyakorlati idő alatt gyakran elgondolkodtatott, hogyan lehetséges, hogy egy városon belül ennyire eltérő a szülőszobai gyakorlat, más a hozzáállás és az ellátás a gyermekágyas osztályokon és újszülött részlegeken. Szoptató anyák számos olyan kérdéssel fordultak hozzám, melyekre addigi tanulmányaim alapján és a szakkönyveimben nem találtam választ. Gyermekorvosként csak a patológiás esetek kerültek előtérbe, de nem igazán találtam hiteles információt az újszülöttek, fiatal csecsemők “normális, fiziológiás működéséről”. Ezért 2015-ben megszereztem a nemzetközi laktációs szaktanácsadói képesítést. 

Célom, hogy kórházi munkám mellett anyaként is hitelesen képviselhessem a szoptatás anyára és babára kifejtett jótékony hatását és támogatást nyújthassak a debreceni anyukáknak, ezért immár évek óta rendszeres előadója és látogatója vagyok számos helyi civil programnak és kezdeményezésnek. 

Ezekben a Momzee-kurzusokban találkozhatsz velem:

 • Szoptatás

Kucséberné Farkas Mirtill

Szülésfelkészítő és szüléskísérő dúla

Kucséberné Farkas Mirtill vagyok, három gyermek anyukája, szülésfelkészítő és szüléskísérő dúla, kismama és babás jóga oktató, szülésznő hallgató.

A szülés, születés csodáját a saját anyaság hozta az életembe. Két kislányom világrajövetele és cseperedése során éreztem a meghívást, hogy a családok támasza legyek már a kezdetektől, a babavárás és szülővé válás kihívásaitól.

Békés Emőke kétéves dúlaképzését végeztem el 2015-17 között és műhelyében jelenleg is aktív tag vagyok. 2018 óta kísérek aktívan szüléseket Budapesten, állami és magánkórházakban, valamint bábák mellett otthonszüléseket.

Hogy az alapvető szoptatási kérdésekben szakavatottan tudjam segíteni a felém forduló családokat, önkéntes szoptatási segítő képzést végeztem.

2019-ben kismama és baba-mama jógaoktatói végzettséget szereztem a Sarasvati Alapítványnál. Számomra a kismama jóga csodásan kiegészíti a szülésfelkészítést, mert a testet és a lelket is ugyanúgy támogatja, ápolja és feltölti.

2021 szeptemberétől a Semmelweis Egyetem szülésznő szakos hallgatója vagyok, mert úgy érzem, a dúlaság még nem a végállomás az életemben.

Széles körű tapasztalataimmal segítelek Titeket kiigazodni a jelenlegi egészségügyi rendszer működésében, a lehetőségeitek feltérképezésében és az erőforrásaitok megtalálásában és megerősítésében.

Ezekben a Momzee-kurzusokban találkozhatsz velem:

 • Szülésfelkészítő
 • VBAC – természetes szülés császármetszés után

Peer Krisztina

Gyermekpszichológus, meseterapeuta

Jelenleg klinikai gyermek és ifjúsági szakpszichológusként és metamorphoses meseterapeutaként dolgozom gyermekekkel, kamaszokkal és fiatal felnőttekkel, mellette felnőttképzésben tanítok pszichológiát.

Dolgozom óvodában óvodapszichológusként, valamint rendszeresen publikálok és tartok önismereti, készségfejlesztő, kommunikációs és konfliktuskezelő tréningeket pedagógusoknak és szociális szakembereknek.

Szeretek egyszerre több területen dolgozni, így a terápiás munkám mellett mindig keresem az új kihívásokat. Pszichológusként és anyaként is fontos számomra, hogy a tudásomat közérthető formában – a szülőket és a családokat segítve – tudjam átadni. Ha egy szülő érti, hogy mi zajlik a gyermekében – és persze önmagában -, akkor sokkal könnyebben tud az adott szituációban hatékonyan reagálni, kevésbé fog szorongani és a bűntudata is csökkenni fog. El fogja hinni önmagáról, hogy elég jól csinálja a dolgokat. Elég jól ahhoz, hogy a gyereke biztonságban érezze magát.

(Fotó: ASM Fotó)

Ezekben a Momzee-kurzusokban találkozhatsz velem:

 • Testvér születik

Puroszné Nagy Magdolna

Perinatális szaktanácsadó, dúla

Szegeden élek, négy gyönyörű fiúgyermek édesanyja vagyok. Jónéhány év gimnáziumi tanári munka után 2007-ben kanyarodott az életem a szülés és az akörüli időszak felé: egy dúlaképzés óta édesanyákat kísérek, lelki-érzelmi támaszt nyújtva a várandósság, szülés és a gyermekágyas időszak alatt.

2014-ben szülésfelkészítő oktató képzést végeztem, azóta rendszeresen tartok kiscsoportos szülésfelkészítő foglalkozásokat.

2016-ban fejeztem be az ELTE PPK perinatális szaktanácsadó szakát, melynek révén segítő beszélgetéseket tartok minden szülést-születést érintő témában: a fogantatásra való készüléstől a várandósságon, a szülésen és a gyermekágyas időszakon át egészen a kisgyermekes anyaság létig. A leggyakoribb témák, amelyekkel megkeresnek: szülésélmény feldolgozása, veszteségélmény, termékenységi nehezítettség, várandósság alatti félelmek. 

2019-ben végeztem el a Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület autogén tréning vezetői és várandós relaxációs képzéseit, főként várandósokkal dolgozom e téren is.

Ezekben a Momzee-kurzusokban találkozhatsz velem:

 • Várandósság és relaxáció
 • A szüléshez vezető út

Tóth-Bognár Borbála

Pszichológus,
perinatális szaktanácsadó, dúla

2011 óta dolgozom pszichológusként, először óvodában és korai fejlesztőben, majd amikor anyává váltam, nekem is komoly kihívást jelentett átállni egy másik működésmódra, sokszor voltak kételyeim a babámmal és magammal kapcsolatban.

Ekkor döntöttem el, hogy továbbképzem magam perinatális területen. 2020-ban végeztem a perinatális szaktanácsadói képzésen.

2015. óta dolgozom kisbabás anyákkal, családokkal, tartok előadásokat az őket érintő témákról, és most már több éve egyéni és páros konzultációkat is a fogantatási nehézség, várandósság, szülésfelkészítés és feldolgozás, gyermekágy valamint az első 3 életév időszakával kapcsolatban.

Életem minden területén a hitelességre törekszem, a szülői lét csodálatos oldala mellett, a nehézségeket sem tagadom el, gyakran írok ezekben a témákban cikkeket.

Magánéletemben meghatározó a keresztény hitem, a három fiam és a természetszeretet.

Ezekben a Momzee-kurzusokban találkozhatsz velem:

 • Élet egy újszülött babával

Tutsek Annamária

Perinatális szaktanácsadó, tanár, egyetemi óraadó oktató, Spinning Babies® Szülőoktató, dúla

Perinatális szaktanácsadóként részt veszek számos szüléssel kapcsolatos projektben oktatási, ismeretterjesztési és pszichológiai fókusszal. Óraadóként oktatok az ELTE Affektív Pszichológia Tanszék perinatális szaktanácsadó képzésében. Alapító tagja vagyok a 2022-ben megnyílt Budai Perinatális Központnak.

Évente több száz párnak, családnak tartok Spinning Babies® Várandóskurzus alkalmakat. Egyik alap téma a vajúdásban a szabad testhelyzet választás fontossága. Mivel a nemzetközileg akkreditált strukturális integráció, azaz TestSzobrász képzésben tanulok, a figyelmem a lelki tartalmak mellett a testi vonatkozásokra is irányulnak a várandósokkal való munkámban, főként haránt-, és medencevégű magzati fekvés esetén, illetve, ha korábbi szülésben megakadt a vajúdás.

Dúlaként a Budai Perinatális Központban kísérek szüléseket. Sokan keresnek egyéni perinatális konzultáció keretében szülés élmény integráló, vagy veszteségfeldolgozás kapcsán. Tartok kismamáknak szülés útrabocsájtó ünnepeket, illetve szülői kérésre kamasz lányoknak női virágzás ünnepeket, szexualitással, asszertív párkapcsolati kommunikációval kapcsolatos foglalkozásokat.

Itt találkozhatsz velem:

 • Momzee Nap