Indul a Momzee ingyenes webinar-sorozata, az Úton Veled. Tarts velünk! Érdekel ›

A várandós masszázs három jótékony hatása

egy várandós nő krémmel keni be a hasát, második trimeszterben van, várandósmasszás

Mit adhat neked a várandós masszázs?

Minden életkorban jó érzés masszírozva lenni, ám a rengeteg belső és külső változást megélő várandós testnek és léleknek különösen jól esik az érintés. A várandós masszázs során jól esik megnyugodni és átadni magadat a kényeztetésnek. Nézzük át három pontban, hogy miért is jótékony ebben az időszakban a várandós masszázs!

1. Király(nő)i út az ellazuláshoz!

Lehet, hogy a masszázs első perceiben még a bevásárlólistán, a nagyobb testvér óvodai jelmezén vagy épp a munkahelyeden járnak a gondolataid. Ám lassan-lassan, az érintés hatására ellazulhat a tested, és ezzel a gondolataid is nyugvópontra kerülhetnek, vagy akár a kisbabádra is fókuszálhatsz közben. Itt van veled, együtt éli át ezt az élményt is, erősödhet a kötődésetek, kapcsolatotok. Emellett sokaknak a masszázs elősegíti a pihentető alvást, nyugodtabban, összefüggőbben alszanak utána.

2. Serkenti a vérkeringést

A masszázstól felmelegedik a bőröd, tested, kitágulnak a kisebb-nagyobb erek, és ettől a vér könnyebben áramlik a szerveidhez. Várandósan a méhen, méhlepényen, majd pedig a köldökzsinóron keresztül több vér jut a magzathoz is. Masszázs közben akár el is képzelheted, ahogy áramlik az éltető tápanyag és az oxigén a köldökzsinóron keresztül, és babád fürdőzik a masszázs okozta ellazultságban. A várandós masszázs perceire gondolhatsz úgy, mint egy közös kényeztetésre. A tested megpihen, a szerveidre kevesebb súly nehezedik, és a babád is élvezi ezt a nyugodt, relaxált állapotot.

3. Erősíti az immunrendszert

Több kutatás szerint a rendszeres masszázs segíti az immunsejtek termelődését, és növeli a test ellenállóképességét a különböző fertőzésekkel, kórokozókkal szemben. Ez minden életkorban fontos, de a várandósok számára különösen hasznos lehet. A testeden végigfutó nyirokrendszer elengedhetetlen a különböző “betolakodók” legyőzésében: az általa termelt fehérvérsejtek nagyon fontos szerepet játszanak a tested immunválaszában. A teljes testen végzett masszázs stimulálja a nyirokrendszert, ezzel erősítve a védekezőrendszeredet.

Bár a várandós masszázs legtöbbünk számára az ellazulás kis szigete lehet, pár egészségügyi helyzetben nem ajánlott: ezekről érdemes a kezelőorvost, szülésznőt vagy bábát megkérdezni. Így valóban a legnagyobb nyugalomban adhatjuk át magunkat az ellazító érintésnek!

Ha lelkileg is ellazulnál, akkor ajánljuk a „Várandósság és relaxáció” kurzusunkat, ahol a tudásanyag mellett 11 feszültségoldó hanganyagot is megtalálsz! Kattints ide: Várandósság és relaxáció!

Ajánlom másnak is!

Hasonló cikkek

Értesülj első kézből!

Keresés